RINGERIKE JANTISJAR
  • 19.03.2003 - 0:22

    Vellykket Panda-konsert i Hønefoss kino!

  • Et hundretalls barn med foreldre og besteforeldre satt sist søndag (16.mars) musestille i over en time og lyttet helt oppslukt til Sidsel Ryen og Ringerike Janitsjar formidle historien om Stian Skilpadde og Panda som la ut på vandring i den skumle og farlige Klapperslangeskogen for å redde moren til Stian som satt fast i et fiskegarn.

    Under veis møter de mange farlige dyr.
    Sidsel klarte å få barna i salen både ivrige og engasjerte slik at de hele tiden kom med forslag til hva de to vennene skulle gjøre for å klare oppgaven.

    Korpsets dirigent Einar Jónsson hadde skrevet og komponert et herlig musikkeventyr. I stykket har de forskjellige karakterene i fortellingen fått hver sine melodier og klanger, spilt på de samme instrumentene, og det var helt klart at barna fort oppfattet dette.

    Etter Stian og Panda-stykket gjennomførte korpset en ellevill musikkrevy med besøk av de tre røverne fra Kardemommeby, Politimester Bastian, tante Sofie og selveste Kaptein Sabeltann. Men hun som satte kronen på verket og til og med la Sabeltann i bakken var Pippi Langstrømpe, spilt av Geir Bråten. Med kulemave, miniskjørt, hårete legger og struttende bart under de røde flettene fikk han med seg et tyvetalls barn med rytmeinstrumenter i en fartsfylt dans rundt i salen til svingende takter.

    Ingen tvil om at barn og voksne moret seg. Publikum ville rett og slett ikke gå da det hele var slutt.
    Godt blåst Ringerike Janitsjar!

    Og Einar Jónsson: Dette var bra! Hva blir det neste?



  • Tilbake